Velg grønnplanter - Et ”must” på alle kontor!
Grønnplanter er (ifølge meg) helt essensielt i et hjem! Jeg synes det gjør så utrolig mye med interiøret i form av kontraster og friske farger, og er det perfekte elementet å sette inn hvis man ikke helt vet hva man skal dekorere med. Det sies også at planter skal ha en beroligende effekt på oss, og dette kan jo komme godt med i en stressende arbeidsdag. Det finnes utallige planter med forskjellige effekter, hvor mange av de forbedrer inneklimaet og renser luften. 

Har du ikke grønne fingre har jeg hørt rykter om at man kan prøve å prate litt med plantene? ..Eller bare kjøpe falske planter! 

Riktig belysning gjør jobben enklere
For å holde oss våken trenger vi god belysning, og et pluss kan være lys som minner om dagslys. Prøv å unngå veldig varmt lys, og se etter lyspærer med 2700 kelvin. Dette kan spesielt være lurt for oss som lever halve året i mørket.. Belysning er også en lur måte å lure inn kult interiør på, og kule lamper trenger man ikke lete lenge etter med de fine interiørbutikkene som finnes i dag! Husk at lampa skal ha en praktisk funksjon, og ikke kun være dekorasjon. Lamper hvor hodet kan justeres og lyset kan dimmes er god å ha på kontorpulten, og kanskje velger du en stilig lampe hvor du i tillegg kan lade mobilen på lampefoten!

Tips: Plasser alltid arbeidslampa på motsatt side av handa du skriver med, så slipper armen å skygge for lyset som skal treffe arbeidsflaten.

Bruk farger som kler deg og din stil
Innred hjemmekontoret med farger du er komfortabel med, dette er alfa omega for at vi skal trives i rommet! Vi lar oss lett påvirke av trender, og noen ganger kan man glemme litt av hva man selv egentlig liker når alternativene er så mange og så kule! 
Har vi farger rundt oss som vi ikke er særlig glad i, kan disse virke forstyrrende og vi ender raskt opp med å skifte de ut..

Ønsker du å være sprek å bruke litt farge, er nyanser av gul perfekt til hjemmekontoret! Gul stimulerer hjernefunksjon og kreativitet, og er super å ha rundt seg når man jobber. Eksempler på dette kan være en vegg malt i en stilig gulfarge, eller interiørelementer i herlige nyanser av gul. Et stort bilde med tydelige gule detaljer- og kanskje litt gule tekstiler, kan være nok hvis man ikke ønsker en gul vegg. Så kan man lett bytte det ut når hjemmekontoret skal bli til spisestue igjen.

Saueskinn til kalde bakender
Blir man sittende lange dager i ro kan kroppen fort bli kald, og da trenger vi noe lunt og godt som kan gi oss varme. Velger du saueskinn slår du to fluer i en smekk! Du får et mykt underlagt til kontorst.. unnskyld.. spisestolen, samtidig som saueskinnet tilfører lunhet og hygge til interiøret. Og blir du fort kald på beina flytter du jo bare skinnet til gulvet, så får du varme bein også! Saueskinn er veldig i tiden nå, og ønsker man ikke kjøpe ekte skinn, finnes det utrolig mange fine og falske skinn til en billig penge!

Omgi deg med oppfriskende lukter
Lukt er faktisk det sansen som har raskest effekt på oss! Og hvem liker vell ikke å sitte et rom som lukter godt? Når du velger duft til hjemmekontoret er det viktig å tenke på hvordan effekt de forskjellige duftene har på oss, og passe på at man ikke velger en lukt som gjør at senga frister mer… For å ta seg en liten ”powernap” på hjemmekontoret er det vel ingen av oss som gjør… Eller?

Eksempler på dufter som kan passe til hjemmekontoret kan være vanilje, som virker beroligende og reduserer stress. Peppermynte, som virker bra mot hodepine, eller sitrus, som er oppløftende og får oss i godt humør.

Hvis du ikke liker å tenne lys, kan duftene fås i mange andre former! Du kan for eksempel se etter duftpinner eller romsprayer, så forsvinner risikoen for at saueskinnet tar fyr når du dupper av.

Jeg håper det var 5 nyttige tips for ditt hjemmekontor, og at du nå er klar til å style ditt hjemmelagde kontor til det stiligste på arbeidsplassen! Happy decorating!