Se episoden lengre ned på siden.

Det første Sigve presiserer, er at det er viktig å gi et godt førsteinntrykk. Kristin lurer på om megleren anbefaler å møblere boligen, eller om det er best for kjøperen at boligen er umøblert. 

"De som skal på visning skal se for seg hvordan det vil være å bo der selv. Derfor anbefaler vi at boligen er møblert," forklarer Sigve. 

Sett inn en møbelpakke eller få boligen 3D-visualisert
Har man allerede flyttet ut av boligen, slik vi ser i denne episoden, finnes det alternativer for å gjøre boligen mer attraktiv. En mulighet er å sette inn en møbelpakke. Der har Aktiv Narvik et samarbeid med Møbelringen i Bjerkvik, og man kan for eksempel sette inn en sofa, et teppe, belysning, og litt dekorasjon. Megleren sier at man bør ikke sette inn mer møbler enn at den gir inntrykk av god plass.

Det andre alternativet er teknologien som Kristin tilbyr via Lindahl. Hun hadde fått i oppdrag å lage 3D-visualiseringer for denne boligen, og bildene nedenfor viser hvor stilig den tomme leiligheten faktisk kan bli.

Før
Umøblert bolig

Etter
Møblert bolig

Før
Umøblert bolig

Etter
Møblert bolig
Dette er også et godt alternativ for boligkjøpere som ønsker et blikk inn i sin fremtidige bolig.

Nytt liv med maling
Videre trekker Sigve frem at enkle tiltak som et malestrøk på slitte vegger, karmer og lister, med en lys og nøytral farge, er en effektiv måte å gi nytt liv i boligen. 

Et godt helhetsinntrykk
Små reparasjoner og vedlikeholdsarbeid, slik som å sørge for at alle lysene fungerer, er med på å gi boligen et godt helhetsinntrykk. Megleren opplever at folk ofte tar med seg all belysning før de flytter ut av boligen, men anbefaler å la noe stå igjen til boligen er solgt (spesielt på vinterstid) da vi ofte har lange, mørke dager på vinteren her oppe i Nord og det kan fort bli mørkt på visningene.

Gjør boligen innbydende
Rengjør, rydd og luft godt i hele boligen, også garasje og boder. Det er nemlig de små detaljene som er med på å bidra til en innbydende atmosfære. Kjøp noen friske blomster, re opp sengene, fyr i peisen eller tenn noe stearinlys. Hvis du vil gjøre det lille ekstra så er det alltids koselig å bli tilbydd noe godt eller nybakt. Det satt hvert fall Kristin pris på i den siste episoden. 

Ikke glem uteområdet
Boligen Sigve og Kristin besøker er i en høyblokk, så her var det ikke noe uteområde å vedlikeholde. I andre tilfeller anbefaler Sigve å gjøre litt ekstra ut av fasaden eller hagen. Måk bort snøen om vinteren, og luk i blomsterbed om sommeren. Fei inngangspartiet og sjekk at eventuell utebelysning fungerer. Megleren anbefaler også å la dørmatten ligge, for vi vet aldri hva slags vær vi har utenfor døra i Narvik, uansett årstid :-)

Sjekkliste:

 • Rengjør, rydd og luft godt i hele boligen.
 • Rydd bort alle personlige eiendeler.
 • Klær, sko og andre løse eiendeler bør ryddes inn i skap.
 • Utfør alle små reparasjoner.
 • Mal i nøytrale farger om det trengs. Se til at alle lys fungerer.
 • Re opp senger og legg på sengeteppe.
 • Vask vinduene grundig før visning.
 • Skru på varmekabler i flislagte gulv.
 • Rydd og fei uteområdet.
 • Sørg for at plen og busker er klippet.
 • Gjør det hyggelig på verandaen.
 • Rydd og vask trappeoppgangen