Hva er nettmobbing?

Med nettmobbing menes publisering av materiale på nettet med ondsinnede hensikter og er ment til å føre forlegenhet, ydmykelse eller engstelse.

Ofte ved bruk av forfalskede eller avslørende bilder og videoer, sjikanerende meldinger og trusler, stygge kommentarer i kommentarfelt, samt å fryse noen ut fra sosiale grupper og ikke gi dem respons på noe av det de deler. Dette er noe som særlig rammer ungdom. 

- Nettmobbing er et problem som er kraftig i vekst, og når mange foreldre ikke vet hvor de skal henvende seg dersom barnet deres blir utsatt for digital mobbing, viser det til et behov for både bedre informasjon og sikkerhet rundt temaet, forteller Didrik Stensrud, Produktsjef i Eika Forsikring. 

Hva dekker forsikringen? 

Onlineforsikringen dekker kostnadene ved psykologisk pleie for inntil ti timer og utgifter inntil 25 000 kroner til såkalt omdømmestyring, det vil si tiltak som er utformet for å gjenopprette omdømmet til de berørte.

Målet er da å slette bestemt innhold, som et bilde eller video fra indeksen til en søkemotor. Spor fra nettsteder, fora, blogger og sosiale nettverk vises da ikke lenger, eller vises i det minste ikke øverst i søkeresultatene. 

Lær mer om vår Onlineforsikring her.

Gode råd

  • Lær barnet ditt en fornuftig mediebruk
  • Snakk om nettmobbing
  • Ta barnet på alvor når dere snakker om mobbing og ikke bagatelliser hans eller hennes opplevelser
  • Ta kontakt med klasseforstander og/eller foreldre til mobberne
  • Få hjelp hvis henvendelsene ikke stopper (bistand, rådgivning)