Hopp til innholdet
Et rødt hus som er dekket med snø
Når kulda setter inn er det viktig å ta godt vare på hjemmet sitt.
Husforsikring

Enkle grep for å unngå frosne rør og vannlekkasje

Vinter og blå grader kan gjøre hjemmet ditt utsatt for frostskader – slik kan du unngå skader med enkle grep.

Som huseier har du et ansvar for å forebygge skader på huset. Frost er en hyppig grunn til skader på rør, og derfor er det viktig å ta jevnlige statussjekker. 

– Fryste rør som kan sprekke, er alltid en risiko når kulda setter inn. Svinger temperaturen mye i tillegg, kan det utgjøre en ekstra risiko. Da er det spesielt viktig å holde et ekstra godt øye med våtrom og andre rom med rør, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i forsikringsselskapet vårt, Fremtind.

Hold temperaturen oppe

Når strømprisene kryper oppover, kan det være fristende å senke gradene for å spare penger.
35 prosent av oss vurderer å skru ned varmen i huset som sparetiltak. Samtidig vurderer 7 prosent å skru ned eller slå av varmen på hytta, kommer det frem i en undersøkelse fra Respons Analyse.

Det kan bli en skikkelig frostfelle når kulda setter inn.

– Sprengkulde og strømsparing er en dårlig kombinasjon. Vi fikk en kø av henvendelser fra frostrammede kunder på starten av fjoråret, og i flere tilfeller skyldtes det at temperaturen var for lav inne. Husk alltid å ha på tilstrekkelig med varme i rom med vannrør – helst over 10 grader. Om du ikke har tilstrekkelig med varme på våtrom og rom med rør, kan du risikere å måtte ta deler av regningen selv om du skulle få en frost- eller vannskade, sier skadeforebyggeren.

Vann- og frostsikring styrt fra telefonen

Alle kundene våre får inntil 17 prosent avslag på husforsikringen sin, hvis de har vannstopper og vannalarm installert. 

– På samme måte som vannstopperen stenger vannet når den registrerer lekkasje, kan den stenge vannet hvis temperaturen blir for lav. Denne temperaturen setter du selv, men vi anbefaler ikke lavere enn 10 grader. Om du har en smart vannstopper kan du også koble systemet til mobilen via en app, som både gir deg varslinger dersom vannet stenges, og mulighet til å styre vanntilførselen fra telefonen, sier Therese.