Hopp til innholdet
Paul Carsten Holst, Tonje Sollie, Magne Nordstrøm og Rune Mentzoni Olsen i Sparebanken Narvik er fornøyde med å kunne lansere kundeutbytte.
Det er offisielt! Sparebanken Narvik innfører kundeutbytte.
Nyhet

Hurra! Vi er glade for å endelig kunne fortelle at vi innfører kundeutbytte.

Sparebanken Narvik innfører kundeutbytte til alle kunder med innskudd og lån i banken. For en vanlig privatkunde vil utbyttet kunne utgjøre flere tusen kroner i året. 

 

- Jeg er glad for å endelig kunne fortelle at våre kunder kan få en del av overskuddet. Vi er en bank som ikke har eiere, og overskuddet til banken skal komme lokalsamfunnet til gode. Vi er stolte over å kunne gi tilbake direkte til de som bruker oss som bank, uttaler adm. direktør Paul Carsten Holst.

 

Den eneste utbyttebanken nord for Bergen

Sparebanken Narvik er en av få banker i Norge som tilbyr kundeutbytte, og den eneste banken nord for Bergen. 

- Banken har drevet godt i mange år, og nå er timingen riktig. Vi er den eneste banken i vår landsdel som gir utbytte til kundene, og det er et strategisk og langsiktig valg. Vi jobber hele tiden for å finne områder der vi kan utgjøre en forskjell, fortsetter Holst.

Målet er å betale utbytte hvert år, og størrelsen på kundeutbytte vil være avhengig av bankens resultater. Summen en kunde får utbetalt avhenger av tre faktorer:

  1. Hvor mye lån og innskudd du har gjennom året,
  2. Hvor stort overskudd vi skaper i banken,
  3. Hvilken utbytteprosent generalforsamlingen vedtar.

Alle skal få

Nær halvparten av bankens overskudd går tilbake til lokalsamfunnet, i motsetning til aksjesparebanker og forretningsbanker. Hol forsikrer at banken skal utbetale like mye til lag og foreninger som før. 

- Det gir mening å dele med og gi tilbake til kundene, slik vi gjør gjennom gaver til lag og foreninger. Det hadde vi ikke fått til uten våre kunder, derfor er kundeutbytte vår måte å takke for tilliten.
Mandag 10. juni godkjente generalforsamlingen forslaget fra styret, og en milepæl ble nådd. Vedtaket ble godkjent hos Finanstilsynet i høst, og kundeutbytte vil utbetales bankens kunder for første gang i april 2025.

Ansatte i Sparebanken Narvik feirer lansering av kundeutbytte

Sjekk hvor mye du kan få

Vi setter pris på våre kunder og er glade for å kunne dele med deg som bruker oss som bank. Når banken går godt kommer det kundene og lokalsamfunnet til gode.